Bøger / skønlitteratur til børn / roman

2 kroner og 25 øre


Beskrivelse


I vrede over at der ikke er nogen, der hjælper de sultende børn i Afrika, beslutter en dreng sig for at gøre som Robin Hood og stjæle fra de rige og give til de fattige. Han stjæler en lastbil fyldt med mad og kører til Afrika sammen med kæresten.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 26. okt. 2010

Henvender sig til de mere tænksomme læsere fra ca. 13-16 år. Men vil bestemt også egne sig som diskussionsoplæg i undervisningsøjemed.

Forfatteren har mange bøger for mange forskellige aldersgrupper bag sig. Men som det meste af hans forfatterskab, henvender også denne bog sig til de mere tænksomme, af vore gode børne- og ungelæsere. Bogen handler om den unavngivne jeg-fortæller på 14 år, der er meget påvirket af de billeder af sultne børn i Afrika, som han ser i fjernsynet. Han beslutter sig for at gøre noget ved det - uanset hvad hans omverden synes om det. Han må skaffe penge til de sultende børn - koste hvad det vil. Bogen er både ubehagelig og bevægende sine steder, og man kan ikke undgå at blive berørt af den unge mands indignation over verdens uretfærdighed. Sproget er enkelt og flyder godt. Bogen er illustreret af Maria Lundén og hun har lavet en udmærket forside, der signalerer ungdomsbog. Bagsideteksten er udmærket og formidler indholdet fint.

Jeg kan ikke komme på andre skønlitterære titler der ligner denne. Det nærmeste vil være fag-titler såsom Jens Jørgen Nygaards Sult i Afrika, 1991, som også kan bruges som debatbog.

En meget bevægende fortælling om et emne, som de fleste af os vælger ikke at tænke for meget over i hverdagen.


Jyllands-posten

d. 12. dec. 2010

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 12. dec. 2010


Weekendavisen

d. 12. nov. 2010

af

af

Damian Arguimbau

d. 12. nov. 2010


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 1 (2011)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 64, nr. 1 (2011)