Bøger / faglitteratur

Lær mere - læs mindre : håndbog i effektiv studieteknik


Beskrivelse


Bogen gennemgår, hvordan man lettere, bedre og -- frem for alt -- med langt større udbytte gennemfører en uddannelse. Det handler om teknik, om hensigtsmæssige studiepraksis og om gode, indarbejdede studievaner. Bogen har afsnit om studieplanlægning, aktiv læsning, notatteknik, bedre hukommelse, repetition, opgaveskrivning, eksamen og meget mere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hanne Brøbeck

d. 18. dec. 2018

Bogen er oversat fra norsk. Den beskæftiger sig, som titlen siger, med studieteknik. Derudover gives der gode råd med hensyn til eksamen, jobsøgning samt en effektiv udnyttelse af ressourcer ien eventuel arbejdsløshedsperiode efter endt uddannelse. Der er ikke tale om væsentligt nyt hvad angår principperne for hurtigere læsning, bedre notatteknik m.v., men kravet om effektivitetunderstreges meget tydeligt, og der gøres mere ud af de psykologiske mekanismer end i andre bøger om emnet. Illustrationer til støtte for teksten, en kort opsummering af indholdet efter hvertkapitel. Nyttig læsning for alle på videregående uddannelser.


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Bræmer

2008

For nye studerende, der skal igang med en videregående uddannelse.

Ny udgave af en håndbog i studieteknik beregnet for alle studerende, der skal i gang med en videregående uddannelse. Fokus er specielt med repetition op til en eksamen, men der er også afsnit om tekstmarkering og notatteknik, det at få mest mulig udbytte af forelæsninger og læsegrupper, opgaveskrivning, læseteknik, forskellige måder at læse på og ikke mindst værdien af at planlægge sin tid systematisk op til en eksamen. Den er kortfattet og præcis, og hvert enkelt afsnit afsluttes med en opsummering i form af et antal korte gode råd. Lettilgængelig og hurtig læst håndbog, der vil tale til studerende, der ønsker konkrete gode råd til at få en bedre eksamen.

Det er ingen indholdsmæssige ændringer i forhold til 1. udgaven fra 1990, men det grafiske layout er frisket op og moderniseret. At dømme efter de eksemplarer, jeg har haft i hånden, trænger den 18 år gamle bog til en udskiftning. Der er mange bøger om studieteknik a la denne. Fx har forfatteren selv udgivet Større udbytte - mindre slid, 1993, der er beregnet for ungdomsuddannelserne. For få uger siden kom Oddbjørns Bys Memo, der er en metode til at huske bedre med henblik på at opnå en bedre eksamen.

God håndbog med gode råd og studie- og læsevaner for den nye studerende.


Politiken

d. 26. aug. 1991

af

af

John Chr. Jørgensen

d. 26. aug. 1991


Sygeplejersken

Årg. 92, nr. 28 (1992)

af

af

Dorthe Overgaard

Årg. 92, nr. 28 (1992)


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 4 (2008)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 154, nr. 4 (2008)