Bøger / faglitteratur

Læringsmål og læringsmåder : undervisningsdifferentiering i praksis


Beskrivelse


Gennem temaer - læringsmål, elevforudsætninger og læringsmåder - beskrives det hvordan undervisningsdifferentiering kan implementeres i praksis.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2013

af

af

Hans-Christian Uth

d. 19. juli 2013

For lærerstuderende og lærere, som ønsker at få styr på det vanskelige arbejde med undervisningsdifferentiering.

I bogen gives indledningsvis en begrundelse for og forklaring af princippet om undervisningsdifferentiering. I de følgende tre kapitler behandles hovedsporene i differentiering: læringsmål, elevforudsætninger og læringsmåder. I alle kapitler gives konkrete eksempler, citater, faktabokse, diagrammer og oplæg til opgaver eller diskussioner - befriende kaldt "Til overvejelse". I det hele taget er fremstillingen uhøjtidelig og let forståelig men fagligt korrekt. Bogens afsluttende kapitel giver en ganske kort beskrivelse af lærerens løbende evaluering, og i et lille tillæg præsenteres en oversigt til undervisningsplanlægning, som samtidig er en opsummering af bogens indhold. En kort litteraturliste over de væsentligste dansksprogede udgivelser de sidste 20 år afrunder bogen.

Lignende praksisrettet og generel beskrivelse findes ikke, men fra 2012 har vi Undervisningsdifferentiering i fag, fra 2011 evalueringsrapporten Undervisningsdifferentiering som bærende princip og fra 2010 Egelunds Undervisningsdifferentiering : status og fremblik.

Kort, klar og kompetent fremstilling af et kompliceret fagligt område.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. okt. 2013

af

af

Lena Brandt Linnet

d. 3. okt. 2013


Læsepædagogen

Årg. 61, nr. 6 (2013)

af

af

Lotte Bolø

Årg. 61, nr. 6 (2013)