Bøger / skønlitteratur til børn / science fiction

Lærkelyset eller De hvide edderkoppers hævn! eller Saturns ringe tur-retur! : en nervepirrende fortælling om et ukueligt mod i de fjerneste egne af det ydre rum


Beskrivelse


Science fiction. I en alternativ verden, der er en blanding af 1800-tallet og en fremtidsverden bor Art og hans søster Myrtle i et gammelt hus, der er i kredsløb om Månen. Snart bliver huset invaderet af de hvide rumedderkopper. Det lykkes børnene at flygte, og nu er det vildeste rumeventyr i gang.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2010

af

af

Vera Hollerup

d. 15. okt. 2010

Denne bog, der er første bind af en trilogi, henvender sig til fans af fantasy og spektakulær science fiction af den slags, der benævnes som space opera. Den flotte og farvestrålende forside indikerer dette med al tydelighed.

Forfatteren har tidligere fået science fiction-bøger udgivet på dansk: Nøglen til Medusa, 2006, og Jagtbrødrenes dusør, 2007. Handlingen udspilles i et alternativt univers, hvor kulturen minder meget om Victoria-tidens England. Det er en verden, der i flere århundreder har kendt til rumrejser. Naturlovene fungerer anderledes her, og rummet vrimler med de særeste væsener som hvide eddekopper og rumfisk. Søskendeparret Mytle og Art bor i Lærkelyset, et gammelt victoriansk hus, der er i kredsløb omkring Månen. Huset bliver erobret af en flok hvide edderkopper, men det lykkes børnene at flygte. De nødlander på Månen, og finder sig selv levende begravet i nogle uhyggelige urner. Snart bliver de befriet af den unge piratkaptajn, Jack Havoc og kommer med på hans æterskib Sofronia. Det er en velskrevet og spændende bog, der er proppet med action og sindsoprivende overraskelser. Bogen er illustreret med utroligt smukke tuschtegninger i gammel stil med en flot udnyttelse af de s/h kontraster. Tegningerne supplerer teksten fint.

Læsere af denne bog vil også synes om serien En historie fra Kanten af Paul Stewart og Chris Riddle. Disse forgår også i et meget alternativt univers.

En dødspændende og fantasifuld science fiction uden et kedeligt øjeblik.