Wim Wenders' Land of Plenty, 2004 er et Amerika-billede med slagskygger fra 9/11, der henvender sig til et voksent publikum med interesse for nyere historie og filmiske bearbejdelser af denne. Og kan formidles som fortolkning af terrorangrebets mentale følger. Den tyske instruktørs skildring er kærligt sober, og målgruppen er naturligvis også det publikum, der værdsætter Wim Wenders' poetiske fortællinger i humanistisk tradition. Fra 15 år.
Den unge missionærdatter Lana vender efter ophold i Afrika og Palæstina tilbage til hjemlandet USA for at arbejde på et herberg for subsistensløse. Og for at møde sin onkel Paul. Denne er en plaget vietnamveteran, der med en god portion paranoia efter 9/11 overvåger mulige terrorister. Da en mistænkt skydes ned, er sagen dog ikke så dramatisk som Pauls fantasi! Det vrimler med nationale symboler, og især det amerikanske flag er synligt i mange scener. Traumerne fra både Vietnam-krigen og 9/11 flyder sammen i en stejl karakter, der dog kan blødes op af ung idealisme, som finder fattiges vilkår ens over alt i verden. Filmen er således ideelt forsonende og politisk korrekt. Og da krimiplottet er uden egentlig spænding, lever filmen mest af stemninger fra en mester, der også har signeret et storværk americana som Paris, Texas, 1984.
Filmen kan opleves som en poetisk kommentar til Michael Moores kritiske dokumentarfilm og en replik til vietnamveteranen i Martin Scorseses Taxi driver, 1976.
Interessant, men ikke blandt instruktørens største værker.