En naturhistorisk håndbog med faktuelle opslag udvides her med legende skønlitterære tekster. Guf for dig som har mod på et skønlitterært eksperiment, hvor der leges med form, indhold og ord.
Formen er en klassisk naturhistorisk håndbog med opslag fra A til Å. Emnet er faktuelle beskrivelser af bjerge, sten, byer og landskaber. Et "Lapidarium" er en samling af, eller udstilling af udhuggede sten. Her kan du fx under "Ametyst" lære, at en ametyst er det græske ord for ædruelig og en smykkegave til alkoholikere. Slår du ordet "Eden" op skriver forfatteren bl.a.: "Et sted, der i dag er blevet væk, så ingen kartografer med sikkerhed kan sige, hvor det befandt sig." Du kan også læse at nu nedlagte "Qutdligssat" var én af de største grønlandske byer. Sidste opslag er "Åbent kontorlandskab". Her møder vi en kvinde som taber sin skærmbrille, netop som hun var ved at åbne en vedhæftet fil. Et øjeblik finder hun vejen fra pc til gulv uoverkommelig, og i samme nu dukker en mystisk udhungret pige op ved hendes skrivebordsstol og præsenterer sig som det mareridt kvinden havde som barn! Carsten Müller Nielsen har 0gså skrevet Bestiarium i sin serie af leksikal kortprosa.
Tankevækkende, anderledes og interessant. En oplevelse at opleve de faktuelle opslag udvider sig med ordenes magt og magi.
Kom til at tænke på Brummstein som også er en finurlig lille, men stor bog, om sten m.m.