Bøger / faglitteratur til børn

Lastbiler


Beskrivelse


Billedbog. Hvordan ser en sættevogn ud? Hvor mange biler kan en biltransporter tage af gangen? Få svar på disse spørgsmål og mange flere i denne verden af store lastbiler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2009

af

af

Hans Radsted

d. 28. juli 2009

Bogen præsenterer syv forskellige lastbiler og er mest anvendelig til forældre, som kan bruge bogen som udgangspunkt for en snak om bilerne. Billederne kan bruges som pegebog fra ca. 2 år og teksten kan nok selvlæses fra ca. 10 år.

De syv biler vises på dobbeltopslag, hvor selve køretøjet fylder det meste. Den beskrivende tekst er fordelt rundt omkring billedet og fortæller nogle grundlæggende ting om køretøjet som om det er køretøjet, der fortæller om sig selv. Sproget er mest til den voksne oplæser, eksempelvis "Drejeleddet gør mig manøvredygtig, så jeg kan dreje omkring skarpe hjørner". Der omtales et sættevognstog, en dumper, en benzintankvogn, en biltransporter, et sættevognstog med træstammer, en sneplov og en betonkanon. Køretøjerne vil i virkeligheden mest kunne ses i USA, men nogle tilsvarende kører selvfølgelig også her i Danmark. De anvendte farvefotos er flotte, men sat så sjusket ind på siderne, at mange ser ud, som om de kører i sne.

Der er mange bøger om lastbiler i samlingerne, de fleste til ældre børn, men til målgruppen i folkeskolen vil Lastbiler fra 2003 skrevet af Katie Daynes være at foretrække, da den giver mere præcise oplysninger og teksten er betydelig mere læsevenlig.

Bogen er et materiale, som mest er anvendelig som pegebog eller samtalebog i hjemmet.Informationer og udgaver