Bøger / faglitteratur

Ledelse og spiritualitet : en antologi om nye veje i arbejdslivet


Beskrivelse


Undersøger følger af åndelige metoder såsom mindfulness, NELP, coahing m.m. rykker ind i arbejdslivet. Hvad baggrunden er for at spiritualiteten og religionen, som tidligere hørte privatlivet til, nu har gjort sin entre hos såvel ledere som medarbejdere i virksomhederne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. jan. 2010

Antologi for alle med interesse i ledelse, og i arbejdslivets grænseflader. Her til spiritualitet, fx coaching-fænomenet, NLP, yoga og meditation. Inspiration til fx en større opgave om arbejdsliv fra godt gymnasieniveau.

12 forskere, konsulenter, teoretikere og praktikere skriver her en akademisk antologi om berøringsflader mellem spiritualitet og arbejdsliv; på godt og på ondt. Spiritualitet møder mange lønmodtagere nu også på populære udviklingskurser, hvor den før hørte til alene i privatsfæren. I bogen, der er redigeret af Tina Magaard, som bl.a. også leder projektet "Ledelse og spiritualitet", sætter Viggo Mortensen, teologi-professor if. forordet rammen for antologien. Hans overskrift lyder: "Ånd og erhverv. Tiden råber på spiritualitet". Banen er således kridtet op til en række spændende og tankevækkende bidrag. Under overskriften "Neoliberalisme og new age-spiritualitet" forklarer Lars Ahlin bl.a., hvordan de 2 begreber hænger sammen, og redaktøren Tina Magaard skriver om bl.a. om CSR (corporate social responsibility) i "Bløde værdier i hårde brancher". Steen Hildebrandt skriver om "Virksomheders ansvar for liv og profit". Et afsluttende fremtidsperspektiv giver fremtidsforskeren Gitte Larsen.

En lignende antologi, men med afsæt i religion, og ikke som her den bredere spiritualitet, er Medarbejder eller modarbejder : religion i det moderne arbejdsliv, fra 2007.

Tankevækkende antologi og et vægtigt bidrag til en vigtig debat om arbejdslivets grænser.


Magasinet om ledelse og økonomi

Årg. 57, nr. 2 (2010)

af

af

Flemming Poulfelt

Årg. 57, nr. 2 (2010)


Politiken

d. 13. feb. 2010

af

af

Kresten Schultz-Jørgensen

d. 13. feb. 2010


Kristeligt dagblad

d. 4. feb. 2010

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 4. feb. 2010


Berlingske nyhedsmagasin

2010, nr. 13

af

af

Ulrik Jørgensen

2010, nr. 13Informationer og udgaver