Bøger / faglitteratur / erindringer

Leif den stadig lykkelige og andre historier
Min barndom


Beskrivelse


Søren Ryge Petersen (f. 1945) fortæller om sin barndom som lærersøn, om skolegang, kammeraterne og livets gang i landsbyen i Sydslesvig. Samt 11 fortællinger om almindelige ualmindelige danskere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 4. nov. 2015

Vendbar bog som fortæller om Søren Ryge Petersens barndom og 11 småfortællinger om på samme tid almindelige ualmindelige danskere. For Søren Ryge fans og alle som holder af en god historie.

I bogens ene halvdel fortæller Søren Ryge om sin barndom til sit 15. år i landsbyen Agtrup i Sydslesvig. Om livet på skolen hvor hans far var lærer, naboerne, maden, haven og andre barndomsoplevelser. Bogens 2. halvdel rummer 11 historier om nogle af de mennesker Søren Ryge har mødt, og som har deres egen særlige historie at fortælle. En lang række fotos perspektiverer fortællingerne.

Søren Ryge har en særlig evne til at få mennesker til at fortælle, og som i hans tidligere portræt- og historiefortællinger er det fremragende formidling skrevet med stor indføling og menneskekundskab. Hans egne erindringer om opvæksten i Sydslesvig bærer præg af en lykkelig barndom med engagerede og omsorgsfulde forældre.

Bogen ligger på linje med andre af Søren Ryges portrætbøger som Anders og Julius og andre historierAage, Ejner og ElnaAage, Ejner og Elna, Aage, Ejner og Elna og Aage, Ejner og ElnaBogen ligger på linje med andre af Søren Ryges portrætbøger som Anders og Julius og andre historier, og Bogen ligger på linje med andre af Søren Ryges portrætbøger som Anders og Julius og andre historier, og .


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2015

af

af

Louise Højmark

d. 6. nov. 2015