Bogen er tiltænkt de pædagoger, der vil etablere en lektiehjælpsordning i SFO.
Med afsæt i egen kursusvirksomhed om og projektledelse af lektiehjælp i fritidsinstitutioner giver bogen et overbevisende bud på en beskrivelse af de praktiske og ikke mindst teoretiske forhold pædagoger - og lærere - må forholde sig til, inden de starter på at yde lektiehjælp. Teksten er indbydende åbent sat op og formuleret klart og enkelt med tydelige angivelser af mange citater fra aktuel pædagogisk litteratur og med fremhævelse af centrale formuleringer i teksten. Nogle få diagrammer er eneste illustration. Bogen er disponeret i to dele. I første dels seks kapitler fremlægges didaktiske forhold og professionsforståelse med mange konkrete eksempler og problemstillinger. I anden dels fire kapitler redegøres for mere teoretiske forhold som lektiebegrebets historie og forskellige læringssyn, inden det afsluttende afsnit skarpt konkluderer bogens holdninger til pædagoger som lektiehjælpere. Til slut kopisider med et nyttigt dialogspil og med en projektskabelon. En fornuftig litteraturliste med nyere danske bøger og artikler afslutter. En omfattende indholdfortegnelse går i stedet for et stikordsregister.
Der findes ikke en tilsvarende pædagogisk funderet udgivelse med samlet overblik over den praktiske og teoretiske tilrettelæggelse af lektiehjælp i SFO.
Bogen er for både pædagoger og lærere et særdeles nyttigt redskab til etablering af en fornuftig og gennemtænkt lektiehjælpsordning.