Et indlæg vendt mod den udvikling hele folkeskoleområdet undergår i disse år. Henvendt til alle, der arbejder med undervisning og uddannelse.
Forfatteren er uddannet folkeskolelærer og cand.pæd. og har undervist på VUC og underviser nu kommende folkeskolelærere på UC Syddanmark. Hun har tidligere skrevet indlæg og bøger om dannelse og pædagogik. Bogens indhold er en række indlæg, bl.a. postet på Facebook, hvis hovedbudskab er, at hele uddannelsesområdet bevæger sig fra at have været båret af en folkelig pædagogisk fællesskabskultur til nu at være domineret af en individualiseret akademisk managementkultur. Den seneste læreruddannelsesreform og folkeskolereformen har bevirket, at alt er præget af en kamp om akkreditering, tests og krav om evidens. Manualer og excel-regneark har gjort lærerne til umyndige væsener, hvor samtalen og det personlige skøn er erstattet af en instrumentel tilgang til pædagogikken.
Bogen er præget af en personlig frustration over det pædagogiske felts udvikling. Den er følelsesladet, og de mange indlæg er præget af gentagelser. Forfatteren har erfaring, viden og dyb kærlighed til et område, som er under en fundamental forandring. Den virker som helhed kalejdoskopisk og mangler en grundlæggende redaktionel hånd for at virke helstøbt, interessant og med gennemslagskraft - også for læsere af en anden holdning end forfatterens.
Kan sammenlignes med Krisen i dansk pædagogikPædagogikkens evige genkomst og Pædagogikkens evige genkomstKan sammenlignes med Krisen i dansk pædagogik og .