Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Lille abes store tissecirkus


Beskrivelse


Billedbog om Lille Abe, der er så dygtig til at tisse at han åbner et cirkus sammen med Abeline. Selv om Abeline ikke har nogen tissemand er hun lige så dygtig som Lille Abe til at tisse højt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2008

af

af

Lars Aagaard

d. 28. aug. 2008

Jeg er sikker på, at nogle børn vil nyde en historie om tisseri - enten af uforfalsket interesse eller fordi en grænse bliver overskredet.

Denne historie fabulerer over han- og hunabers lige tissefærdigheder, kombineret med en cirkushistorie. Den foregår i dyrekredse med aber i hovedrollen og alle mulige dyr på tilskurepladserne. Lille Abe er stolt af sin tissemand, som han er så god til at tisse med, at han åbner et cirkus med Abeline som assistent. Dog ikke længe, for selv om hun ikke kan finde nogen tissemand, er hun lige så ferm til at tisse højt, langt og længe som Lille Abe. Stor succes på tilskuerbænkene!.

De fleste billedbøger om tisseri handler om sengevædere, bortset fra nogle få, som Morten Ramslands Da Børge B blev gennemsigtig fra 2004 og Manuela Oltens Jeg skal tisse fra 2007. Den spiller på samme bane som Peter Pedal.

Voksne bliver før træt af tisse-historier end børn fra 3 år, som denne historie er møntet på.