Bøger / skønlitteratur / noveller

Livet er det dejligste eventyr


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2010

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 16. dec. 2010

Udvalg af H.C. Andersen eventyr til formidling af det religiøse i hans eventyr. Bogen kan bruges i formidlingssammenhænge og vil være oplagt i fx konfirmationsforberedelse.

Bogen er en opfølger til Et blad fra himlen : 16 eventyr om tro og håb fra 2009. Ligesom den forrige bog er det både kendte og ukendte historier fra H.C. Andersens store forfatterskab. Lise Bostrup har stået for den sproglige bearbejdelse, og har gjort det godt. Sproget er blevet meget nutidigt uden at gå på kompromis med Andersens originale forlæg. Bearbejdelsen har gjort at historierne er blevet mere oplæsningsegnede. De små eventyr lægger op til at blive diskuteret, og vil derfor være særligt anvendelige i undervisningssammenhænge. Biskop Elisabeth Dons Christensen står for forordet og Pastor Arendse Dyssel for efterskriftet. Begge behandler de Andersens forfatterskab i forhold til det kristne budskab. Eventyrene er forsynet med sort/hvide illustrationer af Britta Nordvig Routhier.

Bogen er bygget op på samme måde som forgængeren Et blad fra himlen : 16 eventyr om tro og håb fra 2009. Havde man lånere til den forrige bog, vil denne være oplagt.

En fin samling af H.C. Andersens eventyr sat i forhold til det kristne budskab. Fortrinsvis til brug i formidlings- og undervisningssammenhænge.


Kristeligt dagblad

d. 12. mar. 2011

af

af

Doris Ottesen

d. 12. mar. 2011