Bøger / faglitteratur til børn

Livet som model : fra drøm til catwalk : en guide


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2008

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 23. juni 2008

Praktisk guide fra 13 år om at være model. Bogen henvender sig især til unge, der drømmer om at arbejde i modelbranchen, samt til nystartede modeller og deres forældre.

Lille informativ guide skrevet af en forfatter, der har arbejdet som model, siden hun var 14 år. Guiden er kronologisk opbygget og starter med, hvordan man bliver opdaget, finder jobs, markedsfører sig selv osv. Bogen handler meget om livet i udlandet, hvor de fleste modeller arbejder, herunder boligforhold, økonomi og socialt liv. Afslutningsvis er der et afsnit om skønhed og sundhed. Forfatteren fortæller sagligt og jordnært om modellivet fra a til z. Bogen er fyldt med praktiske oplysninger og gode råd om alt fra modelbureauer til sightseeing og sund kost. Afsnittene krydres med udtalelser fra forskellige modeller, samt fotos på ca. hver anden side, der bl.a. er taget af forfatteren selv. Billederne er realistiske snapshots uden for meget glamour.

Seneste bog med praktiske oplysninger om modellivet er Lizette Mikkelsens Drømmejobbet : en bog om at være model, 1999. Derudover omhandler Oliver Bjerrehuus' selvbiografi Oliver uden filter : rock'n'roll selvbiografi, 2004, bl.a. hans modelkarriere.

Lille informativ guidebog om modellivet, der henvender sig til en ret begrænset gruppe af unge. Bogen kan dog sagtens læses af ikke-modeller med en brændende interesse for modeller og modebranche.