Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Livs liv. Bind 2 : Pink forbudt


Beskrivelse


Liv skriver dagbog om sit liv derhjemme og i skolen. Hun har gode veninder, elsker sin hund og er måske lidt forelsket i Martin, som går i hendes klasse?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2010

af

af

Vibeke Axelsen

d. 24. nov. 2010

Bogen henvender sig til og kan læses af piger mellem 9 og 11 år. Den er til selvstændig fritidslæsning.

I denne bog nummer to, læser vi med i Livs dagbog over en periode på små tre måneder. Hun er enebarn og bor sammen med sin mor, far og sin elskede hund Mini. Moderen har en frisørsalon, hvor en medhjælp, Kiki, arbejder. Persongalleriet er derudover pigerne i klassen, både dem der er veninder og dem, der absolut ikke er! Drenge er begyndt at blive interessante som andet end legekammerater. Liv er - in between - som det meget sigende bliver beskrevet: stor nok til at have det fulde ansvar for at passe Mini og færdig med (lillepige)pink, men for lille til at få farvet hår. Bogen er yderst overskuelig med dagbogsopbygningen, et letlæst sprog, luft på siderne og store bogstavtyper. Forsiden er en stor collage, hvor bogens temaer er illustreret. Læserne får et klart billede af indholdet ved hjælp af forsideillustrationen og bagsideteksten.

I serien Dingo. Mini-roman er den første også udgivet Livs liv : bedste veninder med samme opbygning: en dagbog og med pigeliv som omdrejningspunkt.

Til selvstændig læsning indgår denne bog i den nye serie Dingo. Mini-roman, den daglige læsefitness. De bogslugende piger, der gerne vil læse historier med temaer fra deres eget liv, får her et godt og letlæst bud. Der er mange, der gerne vil læse denne slags bøger. Denne er et af de få bud til så ung en målgruppe.