Bøger / faglitteratur

Livskundskab og modstandskraft


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ud fra kognitive metoder giver forfatteren ideer, eksempler og øvelser, som giver mulighed for at gå på opdagelse i sig selv, og som kan opbygge og styrke den magfoldighed af færdigheder, der skal til for at øge psykisk modstandskraft over for tilværelsens mange udfordringer.

Indhold

Selvværdstrategier ; Problemformulering og selvanalyse ; Behov ; Sansemæssig intelligens ; Følelsesmæssig intelligens ; Modstandskraft ; Opbyggende livsstrategier ; Når kiksede mønstre bliver til psykisk forstyrrelse


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Psykologisk selvhjælpsbog byggende på kognitive principper. Fremstillingen er på et niveau, hvor de fleste med interesse for emnet kan være med.

Forfatteren, der har et flot, kvalificeret cv, kendes fra en lang række titler om kognitiv terapi dels af klinisk tilsnit dels mere populært orienterede. Vi er i den sidste afdeling med denne bog, som er skrevet til alle der mener, det er vigtigt at trives mentalt. Kognition handler om erkendelse, og bogen veksler mellem teori, eksempler, spørgsmål til refleksion til læseren, skemaer og øvelser til fremadrettede målsætninger. Altsammen med fokus på selvværd, behov, sanser og følelser. Når vi bliver mere opmærksomme på behov og følelser, kan vi bruge disse iagttagelser til at ændre vores tankemønstre og dermed oparbejde et større selvværd, bedre sociale relationer og dermed større livskvalitet og modstandskraft. Den grafiske layout er flot og anderledes.

Der kommer i disse år en del selvhjælps- og coaching-litteratur, der baserer sig på den kognitive metode fx Kognitiv coaching, 2005, som også har Irene Henriette Oestrich som medforfatter. Bogen ligger i forlængelse af hendes Selvtillidstræning og udvikling af sociale færdigheder, 1998 og Selvværd og nye færdigheder, 2003. Begge pænt efterspurgte titler.

En på alle planer smuk og indbydende selvhjælpsbog, som handler om at trives mentalt, hvilket vil sige at oparbejde et positivt selvbillede, opmærksomhed på egne (og andres) følelser og behov samt gode sociale kompetencer.


Ugeskrift for. læger

Årg. 170, nr. 39 (2008)

af

af

Christian Frøkjær Thomsen

Årg. 170, nr. 39 (2008)


Månedsskrift for praktisk lægegerning

Årg. 87, nr. 2 (2009)

af

af

Merete Lundsteen

Årg. 87, nr. 2 (2009)