Bøger / faglitteratur / erindringer

Livsmodig : samtaler om kvindeliv, kærlighed og kunsten at leve til allersidste suk


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Interview med Christine Antorini af Gitte Løkkegaard.

Christine Antorini (f. 1965), Ritt Bjerregaard (f. 1941), Hanne-Vibeke Holst (f. 1959) og Anne Linnet (f. 1953) deler erfaringer, tanker og refleksioner om det at blive en moden kvinde over 50 i et ungdomsfikseret samfund. Om kroppen, seksualiteten, kærligheden, parforholdet, den tomme rede, etiketterne "gammel" og "ældre" og om døden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2017

af

af

Louise Hede

d. 6. juni 2017

"Når man er femoghalvfjerds, så er man gammel!" - det mener Ritt Bjerregaard i hvert fald. Sammen med Anne Linnet, Hanne-Vibeke Holst og Christine Antorini har hun diskuteret kvindelighed, og det at blive ældre (eller gammel!). For kvindelige læsere af samtalebøger og biografier.

Anne Linnet, Hanne-Vibeke Holst, Christine Antorini og Ritt Bjerregaard er alle kendt som stærke kvinder indenfor deres felt. Sammen med forfatter Gitte Løkkegaard har de sat sig sammen, for at samtale om hvordan det føles at blive 50+. De kommer omkring emner som kærlighed, sex, overgangsalder, sygdom, død, arbejde, livsglæde m.m. Indeholder private billeder.

Det er tydeligt at mærke at det er fire kvinder der kerer sig om hinanden, og som også har stærke meninger og holdninger, både til det at ældes, men også livet generelt. Mange kvinder vil kunne nikke genkendende til det de taler om, selvom visse dele er af mere privat karakter for de pågældende personer i bogen. Under tilblivelsen af bogen bliver Holsts brystkræft opdaget, hvilket selvfølgelig får betydning for nogle af samtaleemnerne - men kun til fordel for bogens tone.

En anden samtalebog om og med modne kvinder er Kvinde på 50+RittTestamentet. For interesse i Bjerregaard og Linnet kan hhv. Ritt og Testamentet læsesEn anden samtalebog om og med modne kvinder er Kvinde på 50+. For interesse i Bjerregaard og Linnet kan hhv. og Testamentet læsesEn anden samtalebog om og med modne kvinder er Kvinde på 50+. For interesse i Bjerregaard og Linnet kan hhv. Ritt og læses.


Kristeligt dagblad

d. 16. juni 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 16. juni 2017


Berlingske tidende

d. 10. juni 2017

af

af

Anna Mejlhede

d. 10. juni 2017