Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Loch Ness uhyret


Beskrivelse


Strit og Snøfte er på fisketur. De haler mange ting op fra Loch Ness søen. Pludselig dukker Loch Ness uhyret op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 6. jan. 2011

Bøgerne kan bruges som læsetræningsmateriale for begynderlæsere. Både Dracula og Loch Ness uhyret som undertitler skal nok tiltrække læsere.

Hovedforfatteren, som er 11 år, har lavet to små historier om den forkølede kænguru Snøfte og det meget talende pindsvin Strit, der i den ene historie kommer til Draculas slot, hvor de bliver inviteret indenfor. De redder sig, da Snøfte, som har mange mærkelige ting i sin pung, finder en æggekage, som er Draculas livret. I den anden historie er de ude på Loch Ness søen for at fiske. De får mange mærkelige ting på krogen - bl.a. et gebis. Da Loch Ness uhyret viser sig, smider de alle tingene over bord. Uhyret bliver glad, fordi de har fundet dets gebis. De farvelagte illustrationer passer fint til bøgernes handlinger. Sproget i brødteksten bliver lidt staccato med små helsætninger (lix 06). Dialogen er lavet i talebobler og fungerer fint.

Tidligere er Mumien (08/10) i samme serie Strit og Snøfte kommet. Der er lavet rigtig mange begynderlæsningsbøger for målgruppen fra bl.a. forlagene Avesa, Gullhøj og Intervention. De farvelagte illustrationer er klart at foretrække frem for mange læsetræningsmaterialers s/h tegninger.

Bøgerne kan bruges på linje med mange andre begynderlæsningsmaterialer fra 1. klasse.