Bøger / faglitteratur

Løb og meditation for krop og sind


Beskrivelse


Om det nære slægtskab mellem meditation og løb, en alliance som fornyer den fysiske energi og den psykiske balance.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. aug. 2013

Bogen henvender sig til personer, som løber og som samtidig er spirituelt søgende, for ifølge forfatteren er løb og meditation 2 felter, som beriger hinanden. Også løbere, som er interesseret i mindfulness kan bruge bogen.

Sakyong Mipham er en ledende skikkelse inden for den shambhala-buddhistiske tradition. Han er uddannet inden for buddhistisk filosofi og meditation, og på dansk har vi Slip sindet fri, 2010. Desuden er han ivrig løber og han har gennemført flere marathon. Han er overbevist om, at der er en helt naturlig forbindelse mellem meditation og løb, for det ene træner sindet og det andet kroppen. Selv om løb i sig selv ikke er meditation, bliver der under løb brugt megen tid på at være til stede i nuet. Sakyong Mipham siger selv, at han ikke er ekspert i løb, så derfor er bogen ikke en decideret træningsbog, men mere en guide til at indarbejde nogle elementer fra meditation i løbeaktiviteten. Forfatteren deler sin meditation op i fire faser : tiger, løve, garuda og drage, tilsammen betegner de den indre udvikling mod ligevægt og integritet. Forfatterens sprog er flydende og let at forstå, selv om man måske ikke lige kender så meget til buddhistisk tradition og meditation.

Bøger om meditation og mindfulness har vi mange af, men ingen der på denne måde forbinder sig med løb.

For den interesserede løber og/eller den, der er interesseret i meditation er her meget at hente om, hvordan man kan kombinere disse 2 områder til "bevægelse er godt for kroppen, stilhed er godt for sindet".