Bøger / skønlitteratur til børn / roman

LOL


Beskrivelse


Villy er klassens sjove dreng. Men bag overfladen er han ikke så sjov. Tværtimod. Ikke siden den dag i marts. Letlæst ungdomsbog for læsere fra 13 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2022

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. okt. 2022

Villy er klassens sjove dreng. Men bag overfladen er han ikke så sjov. Tværtimod. Ikke siden den dag i marts. Letlæst ungdomsbog for læsere fra 13 år.

"Sidste dag i niende" er en serie på 17 bøger, hvor vi følger 17 elever i 9. a på deres fælles sidste skoledag. De har gennem 10 år gået i samme klasse, men lever meget forskellige liv og har meget forskellige skæbner. Denne sidste dag i deres fælles skoletid kommer forskellighederne frem til overfladen, og båndene mellem eleverne styrkes. De 17 individuelle fortællinger flettes sammen til en stor dramatisk sidste skoledag, som klassens elever vil huske for altid. Lix i bøgerne er på cirka 10, teksten er sat med store typer i korte afsnit, og der er ingen illustrationer.

Det er en både gribende og rørende ungdomsserie for unge læsere med læsevanskeligheder, men også for andre læsere med hang til gode historier. Bøgerne læser nærmest sig selv og giver lyst til at læse resten af serien med det samme. Det er en serie, som kan skabe læselyst blandt unge, der har mistet al lyst til litteratur.

Der er ved at være en del lette bøger med relevans for unge læsere. Det kunne være serien "Hip", eksempelvis titlen ShotsFuck Marry Kill eller serien "#ungletlæst" og eksempelvis titlen Fuck Marry Kill, skrevet af denne series forfatterDer er ved at være en del lette bøger med relevans for unge læsere. Det kunne være serien "Hip", eksempelvis titlen Shots eller serien "#ungletlæst" og eksempelvis titlen , skrevet af denne series forfatter.