Bøger / faglitteratur

Lovgivningsprocessen i praksis


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 8. dec. 2008

En velskrevet og grundig gennemgang af lovgivningsprocessen. Kan anvendes i undervisningen både på gymnasie- og universitetsniveau og som opslagsværk for politisk interesserede.

Aage Frandsen er tidligere studielektor og har i lange perioder repræsenteret SF i Folketinget. Han giver en grundig indføring i forløbet omkring lovgivningsprocessen der styres af en lang række skrevne og uskrevne regler. Hvor stammer ideerne til lovgivning fra? Hvilken rolle spiller de kommissioner og udvalg m.v. regeringen nedsætter i forberedelsesfasen? Hvad er betydningen af den forligskultur og parlamentariske praksis der har udviklet sig uden at være beskrevet i hverken grundloven eller i Folketingets forretningsorden? Den formelle behandling i Folketinget og folketingsudvalgene gennemgås naturligvis også og det specielle forløb omkring finanslovsforhandlingerne får et særligt afsnit. Endelig diskuterer Frandsen hvordan Folketinget kan sikre sig det får mere indflydelse på lovgivningsprocessen. Som afslutning en forklaring på politiske udtryk og begreber og et velfungerende stikordsregister.

Aage Frandsens Politik i praksis, 2006 var en bredere gennemgang af Folketingets arbejde med udgangspunkt i hændelsesforløbene i 12 konkrete sager.

Den tidligere MF'er giver læserne en indsigtsfuld og grundig gennemgang af de skrevne og uskrevne regler og den politiske praksis der knytter sig til lovgivningsprocessen.


Politica

Årg. 42, nr. 1 (2010)

af

af

Peter Munk Christiansen

Årg. 42, nr. 1 (2010)