Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Luce


Beskrivelse


Luce er 16 og glad for livet og sine veninder. Pludselig bliver alt anderledes, da hendes forældre skal skilles, og hun selv forelsker sig i den dejlige og lidt mystiske Nick.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 2. aug. 2013

Dansk ungdomsroman om den 16-årige Luce og hendes liv med veninder og forelskelser. Den henvender sig til 14-17-årige læsere, men omslaget gør ikke meget væsen af sig.

Iben Hertz (f. 1993) debuterer med denne ungdomsroman. Hun skriver med energi og mange detaljer og husker tydeligvis, hvordan det er at være helt ung og klar til at erobre hele verden. Den 16-årige Luce er enebarn og går i 9. klasse. Hun er glad for livet og sine to bedsteveninder. De hænger ud, pynter sig, pjatter og tænker meget på drenge. Pludselig ændrer alt sig for Luce; hendes forældre skal skilles, og selv forelsker hun sig i den dejlige Nick. Herudover indeholder romanen en række andre tematikker, som optager målgruppen, men der er næsten for mange, og de bliver skildret med så mange ord og detaljer, at man som læser kan miste fokus.

Bogen kan læses på linje med andre ungdomsromaner om at finde sig selv. Et eller andet sted minder den mig om Hanne-Vibeke Holsts gamle serie begyndende med Hejsa, Majsa!.

Sympatisk ungdomsroman om en 16-årig piges helt almindelige liv. På grund af de mange tematikker og de mange detaljer står læseoplevelsen ikke helt skarpt, men det bliver måske anderledes i den bebudede fortsættelse.