Bøger / faglitteratur til børn

Lukla, en selskabshund


Beskrivelse


Om Lukla som er en tibetansk terrier, der hygger sig med sin familie og finder på sjove ting. Hun kan være en fin prinsesse, men også en lille grissebasse. Med faktaoplysninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. okt. 2013

Serien Hundeliv består af 5 læse-let bøger, som fortæller om det gode hundeliv. Bøgerne har lixtal svingende mellem lix 11 og 16 og kan læses af børn fra 6 år, der er i gang med den første selvstændige læsning. Det vil derudover også være oplagt at læse bøgerne i dialog med en voksen.

Bøgerne er udgivet i samarbejde med Dansk Kennel Klub og har et meget tydeligt fokus på det gode hundeliv for både hund og ejer. De fem titler i serien kan læses uafhængigt af hinanden, men målgruppen vil gerne læse alle bøgerne i serien. Bøgerne behandler emnerne: servicehund, selskabshund, politihund, hundehvalp og lille bitte hund. Bøgerne er bygget op over samme skabelon bestående af en grundtekst sat i korte afsnit suppleret med en række nuttede og forklarende billeder, som appellerer til målgruppen. Billederne indeholder ofte også en taleboble eller tankeboble, som fremhæver det søde i billedet. Hundeglade børn i indskolingen vil helt sikkert være meget begejstrede for disse bøger. Alle bøgerne afsluttes med nogle faktasider, som skal læses sammen med en voksen med fokus på bogens dyr samt på fornuftig omgang med hunde.

Disse bøgers målgruppe vil kaste sig glædeligt over de fleste bøger om hunde. Men skal de også selv kunne læse bøgerne, kan de vælge titler som Hunde, 2003, og Chihuahua, 2009, i serien Første fakta.

5 nuttede bøger om hunde for begynderlæsere. Målgruppen vil være yderst begejstrede for bøgerne.