Bøger / skønlitteratur / roman

Lydløse skrig


Beskrivelse


Mette har svært ved at magte sit arbejde som institutionsleder, samtidig med at hendes familie ikke fungerer særlig godt og hendes mand altid arbejder over eller træner til endnu et maratonløb. Til sidst går det helt galt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 10. mar. 2011

Realistiske hverdagsromaner om almindelige familier i dagens Danmark vil der altid være læsere til, men denne debutroman med den diffuse forside og det konstruerede og utroværdige indhold rammer ikke plet.

Grete Gylling Møllebæk (f. 1964) debuterer med denne roman, som vil alt for meget. Temaerne står i kø, og skildringerne af personer og miljøer er præget af klicheer og gentagelser. Desuden er dialogerne stive og motiveringen for de indlagte flashbacks ikke indlysende. Lydløse skrig er udformet som en realistisk hverdagsskildring, og vel er der meget genkendelighed i hovedpersonen Mettes liv med job, mand og børn, men det er beskrevet med så mange detaljer, at læseren mister interessen. Hertil kommer mængden af problemfelter, som sætter romanens troværdighed som en hverdagsskildring på prøve: Stress, utilstrækkelighed i jobbet som institutionsleder, kursus i selvudvikling, en fraværende og sandsynligvis utro ægtemand, et utilfredsstillende familieliv, spiseforstyrrelser, en svær opvækst og seksuelle overgreb.

Der findes mange gode nutidige realistiske hverdagsromaner, som blandt andet er skrevet af forfattere som Lisbeth Brun, Ida Jessen, Marianne Jørgensen, Vibeke Marx, Hanne Richardt Beck, Henriette Rostrup og Nikolaj Zeuthen.

Dansk debutroman om en kvindes problemfyldte hverdag. Den vil for meget og indeholder en lang række problemfelter, som forbliver uforløste og ikke særlig interessante for sin læser.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2011

af

af

Kamilla Krogh Uttrup

d. 18. apr. 2011

Kom tæt på den danske middelklassefamilie, et parforhold i krise og en kvinde på sammenbruddets rand. 'Lydløse skrig' er et hverdagsdrama, det er dansk kernefamilie i krise – og den får ikke for lidt!...


Weekendavisen

d. 18. mar. 2011

af

af

Heidi Laura

d. 18. mar. 2011