Bøger / skønlitteratur til børn / billedbog

Lykkelige Alfons Åberg


Beskrivelse


Billedbog. Julen er forbi. Alfons og hans far keder sig. De synes, man skulle have det sjovt hver dag, men farmor er klogere.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Det er den sidste dag i juleferien. Alfons og far keder sig, mens farmor glad og munter rydder op efter juleriet. Far og Alfons er enige om, at alle de kedelige dage skulle springes over. Detskulle være juleaften hver dag, synes de, men farmor belærer dem om, at det triste er til for, at vi skal kunne mærke forskel, når det morsomme dukker op. Nu er det pludselig sjovt for Alfons atkede sig i forventning om, hvad der vil ske af morsomt. Kort efter træder Victor ind af døren med det nye julegavelegetøj. Han har været syg nogle dage, og nu bliver dagen sjov og spændende for dembegge, fordi de kan være sammen igen. Det er nu den 11. bog om Alfons Åberg, og dette bind adskiller sig ikke fra de foregående med hensyn til udstyr eller illustrationer. Også i dette bindbeskrives på hyggelig vis et lille hverdagsproblem, som vil være genkendeligt for de børn, der får bogen læst højt. Bogen kan anskaffes til skolebiblioteket de steder, hvor Alfons-tilhængernefindes.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Heddi Mortensen (børn)

d. 18. dec. 2018

Julen med al dens spænding og sjov er overstået. Både Alfons og hans far keder sig. Efter at alle sanser har været vakt og rettet mod én bestemt ting, er det bagefter som at ryge ned i etstort tomt hul. Alt er bare trist og kedeligt. Kun farmor keder sig ikke - tværtimod, hun synger og traller, hvilket kun gør de andres mismod endnu mere udtalt. Farmor er forfatterens talerør, oghun udtrykker bogens morale: kun når man kender kedsomheden, forstår man at værdsætte dens modsætning. Sådan går det også for Alfons. Hans bedste kammerat bliver rask, og de to kan nu lege med allederes gaver og more sig og have det rart sammen. Denne 10. Alfons-bog er i udstyr som de øvrige, og tager som de tidligere bøger udgangspunkt i børns oplevelser og følelsesliv. Så langt så godt.Men jeg synes ikke, at denne Alfons-bog er helt vellykket. Det er ikke lykkedes forfatteren at godtgøre, at man ikke altid kan more sig og have det rart - det forbliver et postulat. Og på den mådekommer bogen til atvirke en smule moralsk. Men trods forbehold hører serien til i den bedste ende.


Politiken

d. 19. okt. 1985

af

af

Bjarne Reuter

d. 19. okt. 1985


Børn & unge

årg 16, nr 49 (1985)

af

af

Jane Rasch

årg 16, nr 49 (1985)


Berlingske tidende

d. 23. apr. 1985

af

af

-st.

d. 23. apr. 1985


Aktuelt

d. 8. maj 1985

af

af

Steffen Larsen

d. 8. maj 1985