Bøger / skønlitteratur / roman

Lykkens smed


Beskrivelse


Smeden Ole Hestsko får sig en overraskelse, da der lander et rumskib med fire marsboere på hans mark. De vil se om, jorden er noget for dem. Men selv om det er en dejlig planet, er menneskene måske knapt så dejlige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2017

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 7. dec. 2017

Science-fiction roman om fire marsboer, som rejser rundt på jorden med smeden Hestsko og oplever, hvor tåbeligt menneskene opfører sig. For yndere af klassisk samfundssatire.

Smeden Ole Hestsko får sig en overraskelse, da et rumfartøj lander ved siden af hans hus. Ombord er fire marsboer, som har rejst igennem tid og rum for måske at finde et område på jorden, hvor de kan søge tilflugt. For Mars er truet som levested på mere end en måde. På forhånd er de overbeviste om, at jordens beboere må være de lykkeligste af alle, når de er så heldige at bo på en så dejlig planet. Men da de rejser rundt på jorden og oplever racisme, grådighed, krig, vold og diktatur, kommer de på andre tanker. Smeden oplever sit livs eventyr, men får også plantet et helt særligt frø i den ene marskvinde. Niels E. Nielsen skrev en lang række science-fiction romaner, denne bog udkom første gang i 1953 og igen i 1981 Lykkens smed.

Bogen er, foruden en ikke uvæsentlige samfundskritik, ikke uden humor og lune. Men man mærker også tidens tand i det småsludrende og gammeldags sprog, ligesom bogens figurer virker ret skabelonagtige på mig.

I forhold til Lykkens smedRejse på en ukendt planet er der ændret i visse stavemåder og udtryk, men ifølge efterskriften har man valgt at bevare visse politisk ukorrekte udtryk. Rejse på en ukendt planet har samme temaI forhold til Lykkens smed er der ændret i visse stavemåder og udtryk, men ifølge efterskriften har man valgt at bevare visse politisk ukorrekte udtryk. har samme tema.