Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lynet


Beskrivelse


Anton er vild med fodbold. Han er den hurtigste spiller på holdet. Derfor kalder de andre ham for Lynet. En dag spiller hans hold kamp i regnvejr. Et lyn rammer jorden tæt på Anton. Overlever han?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. jan. 2014

Letlæst bog på lix 15 til den første selvstændige læsning. Målgruppen er børn mellem 7-9 år, nok især fodboldglade drenge.

Anton elsker fodbold og er hurtig som et lyn. Derfor får han tilnavnet "Lynet". Han har svært ved at sidde stille og interesserer sig ikke for sin skolegang. Hele hans verden handler om fodbold. En dag han er til kamp, bliver det et forfærdeligt uvejr og alle forlader banen. Undtagen Anton. Lynet slår ned tæt på Anton, der falder om, men overlever. Teksten er sat i korte, overskuelige afsnit. Ordvalget er velkendte hverdagsord og det fortalte univers er også velkendt for læseren. Så det er en dejlig letlæst bog for fodboldglade drenge og piger. Keld Petersen har tegnet illustrationer til teksten. illustrationerne understøtter forståelsen af det læste godt og appellerer til målgruppen.

Der er altid stor efterspørgsel på letlæste bøger om fodbold til indskolingen. Der udgives derfor også mange bøger om emnet. Målgruppen vil også gerne læse Jørn Jensens serie om Kasper eller hans lidt lettere serie om Mark. Knoglerød IF erobrer verden, 2013, er lidt sværere at læse, men vil også falde i målgruppens interesse.

God letlæst fodboldhistorie for fodboldglade børn mellem 7-9 år.