Bøger / faglitteratur

Lysets kraft : det eneste håb for Mellemøsten


Beskrivelse


Broder Andreas fortæller om, hvordan han gennem mange år har opsøgt mennesker på forskellige sider af konflikterne i Mellemøsten. For at forstå deres betingelser og behov, for at vidne om Jesus, og for at støtte og opmuntre de kristne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2012

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 31. maj 2012

Primært til forlagets kærnepublikum.

Open Doors (Åbne Døre) har tidligere bl.a. gjort sig bemærket med indsmugling og uddeling af bibler bag jerntæppet. Organisationen har nu tusinder af deltagere med omfattende virke i lande med forfølgelse af kristne. Her i Mellemøsten hvor kristne palæstinensere har svære vilkår i en fjendtlig omverden. Arbejdet omfatter dog ikke kun bibler men også lærebøger, uddannelse og forkyndelse. Bogens forfatter - den hollandske Broder Andreas med Al Janssen som penwriter - var leder af organisationen til 1995 og fortæller her i en række beretninger om arbejdet med forsoning af de stridende parter med modsatrettede interesser. Andreas har i en imponerende personlig indsats gennem årene bevæget sig fra menneske til menneske i området dels for at støtte og forkynde kristendommen dels for at opmuntre kristne og muslimer til forsoning under upolitiske kristne værdier (lysets kraft). Bogen er på de undertryktes side og har meget på hjerte med beretninger om overgreb fra begge parter. Men fremstillingen står ofte med en for mig ret konstrueret dialog i en lidt højstemt endimensionel fremstilling, der sjældent formår at give personerne rigtigt liv.

Af forfatterne om Åbne Døre og kristne i Mellemøsten også: Farlig tro : kristen i islams skygge, 2007.

En bog for det kristne kærnepublikum, som viser Mellemøsten i en for mange ukendt vinkel, hvor Åbne Døres tidligere leder gennem personlige oplevelser og skæbner beretter fra organisationens arbejde 1968-2003.


Kristeligt dagblad

d. 26. juni 2012

af

af

Kristian Østergaard

d. 26. juni 2012