Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Må jeg komme med?


Beskrivelse


Gorillaen er ude og sejle. Så kommer giraffen og spørger om den må komme med. Det må den godt. Lidt efter kommer der en bjørn som også vil med. Må den det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2019

af

af

Stine Bille

d. 4. okt. 2019

Fire nye titler i serien "Solstråle bøger". Det er fire meget forskellige historier, men de handler alle fire om dyr, eller har dyr som hovedpersoner. For 6-7-årige.

De fire bøger har en enkel handling og teksten er baseret på sproglige gentagelser. I bogen "Jeg træner hele ugen" gentages denne sætning på hvert opslag, med forskellige dyr som pigen træner med. I bogen "Må jeg komme med?" gentages denne sætning ligeledes på alle sider. I bogen "Jeg vil lære at flyve!" gentages ordene "siger" og "spørger", og i den sidste bog "Vil du dele?" er det sætningerne "Vil du dele med mig?" og "Nej, jeg vil ej. Det er kun til mig!" der gentages. Bøgerne indledes med en grundig vejledning i hvordan man som voksen kan støtte barnet i læsningen af bogen og hvilke lyde man fx kan træne. På bagsiden af bøgerne er der en lille opgave til indholdet.

Bøgerne kan bruges til den allerførste læsning. Det fungerer fint med de mange gentagelser, hvor læseren vil opfatte bogen som let at læse, fordi de genkender ordbilledet fx "Vil du dele med mig?" Der er kun ganske få nye ord på hver side. Bøgerne er meget overskuelige med store farverige illustrationer, som understøtter teksten, så man let kan gætte de få nye ord.

Man kan med fordel læse nogle af de andre bøger i serien fx Op og nedMudder eller MudderMan kan med fordel læse nogle af de andre bøger i serien fx Op og ned eller .