Bøger / skønlitteratur / roman

Månedalen. Bind 2


Beskrivelse


Et slagsmål får endelig Billy og Saxon til at forlade England og begive sig afsted på den lange rejse til "Det forjættede land". De to unge glæder sig til at lægge sult og hårdt arbejde bag sig og påbegynde deres nye liv sammen.
Et ungt engelsk pars rejse omkring år 1900 mod en bedre tilværelse i det forjættede land USA.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2019

af

af

Christine Christensen

d. 11. juni 2019

Nyoversat udgave af Jack Londons klassiker. De 3 bind skildrer et ungt pars rejse mod en bedre tilværelse i Det forjættede land og bygger delvist på Londons egen landbrugsdrøm. For et voksent publikum med kærlighed til klassikere.

Da det unge par, Saxon og Billy, mødes og hurtigt bliver gift, ligger det ikke i kortene, at de skal forlade deres hjemstavn og rejse mod Californien. Men håbet om en bedre tilværelse og kampen mod fattigdom, slid og slæb drager dem mod uopdyrket land. Det bliver en lang og begivenhedsrig rejse for at finde det rette sted at slå sig ned, og undervejs stifter Billy og Saxon bekendtskab med en lang række menneskeskæbner og måder at leve på. Jack London, der herhjemme er mest kendt for Ulvehunden, udgav 49 romaner og noveller, der alle kredser om det vilde liv i ødemarken.

Udviklingsroman, der tegner et realistisk billede af nybyggernes hårde liv omkring århundredeskiftet. Især de to elskendes rundrejse giver en interessant beskrivelse af det ukendte land og de mennesker, der befolkede det. Desværre er denne udgave præget af en del redigeringsfejl, der irriterer læseflowet.

Nybyggerlivet skildres også i bl.a. Drømmen om Amerika. "Månedalen" blev sidst udgivet i 1959 og findes kun på ganske få biblioteker. Denne udgave er nyoversat med moderne tegnsætning og retskrivning.