Bøger / faglitteratur

Månerne i Solsystemet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemgang af Solsystemets mange måner, deres opbygning, geologi og mulighederne for opdagelsen af liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 12. mar. 2019

Gennemgang af Solsystemets mange måner, deres opbygning, geologi og mulighederne for opdagelsen af liv. For astronomisk interesserede.

Rumsonder og rumteleskoper har fuldstændigt ændret billedet vores solsystem og hele verdensrummet, gennem de billeder de har sendt tilbage til jorden. Bogen her giver en gennemgang af Solsystemets over 50 måner, og de forskellige karakteristika de hver besidder. Fra metansøer på Saturns måne Titan og granithård is på Plutos lille måne Hydra til nogle af Solsystemets højeste bjerge på Jupiters Io. Bogens indledes med en definition af typer af måner. Herefter gennemgås planeternes måner fra Jorden og ud. Der lægges især vægt på geologisk beskaffenhed, med fx krateres dannelse. Fysiske forhold som temperaurer og fysisk sammensætning beskrives også. For en del måners vedkommende vurderes også sandsynligheden for biologiske livsformers tilstedeværelse. John Metcalf-Johansen er cand.scient i geologi.

En grundig og samlet gennemgang af Solsystemets måner, der helt sikkert vil være guf for læseren med de rette geologiske og astronomiske interesser. Sproget er til tider en anelse fagligt, men udtryk forklares fint undervejs.

Flere af Solsystemets måner er tidligere beskrevet, om end ganske kort og ukomplet som fx i Det levende univers.