Bøger / faglitteratur / biografier

Måske tager vi fejl : livsvisdom fra mit liv som buddhistmunk


Beskrivelse


Den tidligere erhvervsmand Björn Natthiko Lindeblad fortæller om sit liv som buddhistisk skovmunk. For læsere med interesse i selvudvikling.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2022

af

af

Merete Trap

d. 8. juli 2022

Den tidligere erhvervsmand Björn Natthiko Lindeblad fortæller om sit liv som buddhistisk skovmunk. For læsere med interesse i selvudvikling.

Gennem 38 kapitler fortæller Björn Lindeblad om at skifte livet som succesrig, ung erhvervsmand ud med et liv som buddhistisk skovmunk i Thailand, over et munkekloster i England, frem til i dag hvor han med diagnosen ALS, bruger sin buddhistiske visdom til at leve med den dødelige diagnose. Bogens kapitler har overskrifter som ""Succesfuld, men ikke lykkelig", "Mor, jeg vil være skovmunk" og "Slutter det sådan her?". Svenske Björn Lindeblad er tidligere økonom og nu buddhistisk munk.

"Måske tager jeg fejl. Det er min superkraft". Små visdomsord, om at turde tvivle på sig selv, som forfatteren fortæller er hans styrke. En interessant fortælling om at have en lovende og indbringende karriere, men alligevel tage valget om at leve i indre ro og med fokus på mental sundhed. Bogen er inspirerende og kan læses af alle, også selv om man ikke personligt føler sig kaldet af det asketiske munkeliv. Bogen er skrevet i et let og flydende sprog, hvilket gør den tilgængelig for alle.

Kan sammenlignes med en bog som Se tigeren i øjneneTænk som en munk, hvor en tidligere professionel sportsudøver, fortæller om vejen til et buddhistisk liv. Tænk som en munk handler om at opnå munkesindKan sammenlignes med en bog som Se tigeren i øjnene, hvor en tidligere professionel sportsudøver, fortæller om vejen til et buddhistisk liv. handler om at opnå munkesind.


Weekendavisen

d. 1. juli 2022

af

af

Henriette Harris

d. 1. juli 2022