Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Mælkebøtteruten : på tur gennem det glemte Danmark, det endnu ikke opdagede Danmark - og det Danmark, der hele tiden er lige foran vores øjne


Beskrivelse


En finurlig og humoristisk tur med forfatteren rundt i Danmark med vægt på udkantsdanmark og hidtil ubeskrevne mennesker og detaljer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2010

af

af

Søren Møller

d. 18. nov. 2010

For voksne læsere, som kan lide Anders Lund Madsens humor, og som interesserer sig for danske egne.

I den forgangne sommer rejste Anders Lund Madsen rundt i Danmark og beskrev sine oplevelser undervejs gennem Nordjylland, Midt- og Vestjylland, Sønderjylland og øerne inklusiv Bornholm. Han skriver om sit møde med landskaber, historie, vejr og vind, erhvervsliv, gastronomi og ikke mindst med en række mennesker, som han tilsyneladende har truffet helt tilfældigt og fået til at fortælle løst og fast om deres lokalområde og deres liv. Det er mennesker, som i forvejen absolut ikke er kendte reality-stjerner. Imens Marguerit-ruten meget er lagt an efter smukke landskaber, slotte m.m., så går Lund Madsens Mælkebøtterute især igennem hverdagsdanmark, udkantsdanmark og de pudsige detaljers Danmark. Forfatteren har en næsten løbsk evne til at observere stort og småt og også til at formidle med humor. Fotograf Karsten Andersen deltog i turen og optog en række smukke, stemningsfulde og sjove billeder, som danser fint sammen med teksten. Til sidst er der lister over de broer, havne, veje, udsigter, viadukter, tunneller og rastepladser i landet, som forfatteren har kåret til at være de smukkeste. En del af bogens indhold blev trykt som artikler i Jyllands-Posten i løbet af efteråret.

Der findes ikke noget, der ligner.

En finurlig og humoristisk tur med Anders Lund Madsen rundt i Danmark med vægt på udkantsdanmark og hidtil ubeskrevne mennesker og detaljer.


Berlingske tidende

d. 3. dec. 2010

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 3. dec. 2010