Bøger / faglitteratur

Mænd der mister : otte personlige historier om at miste sin kæreste til kræft


Beskrivelse


Otte mænd beskriver de følelsesmæssige oplevelser de har haft med at miste deres koner som følge af kræft, og om hvordan de er kommet igennem kriserne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 10. juni 2016

Otte mænd beskriver det at miste sin kone som følge af uhelbredelig kræft og er henvendt til mænd i samme situation.

Bogen indeholder beretninger af 6 højtuddannede og 2 fotografer. Beretningerne er vidt forskellige, men generelt gennemgår de det første chok ved at få sygdommen konstateret, hospitalsforløbene bl.a. på Hamlet Privathospital, Rigshospitalet og Herlev Hospital og døden og sorgen over tabet. Endelig om livet efter dødsfaldet, bl.a. om hvordan seks af dem fik nye kærester. Ca 1/3 af bogen handler om feministen Suzanne Gieses mand Mads Christoffersen.

Bogen er let læst og meget velformuleret. Den er både reflekterende og fokuseret på mændenes italesættelse af deres følelser. Bogen har fået en del presseomtale. Den er til dels et produkt af forfatterens egen terapi ved at skrive om forløbet, dels ment som en hjælp for andre der kommer i samme situation, så de nemmere kan komme igennem krisen i forbindelse med det længerevarende forløb.

Modsat denne bog som tager udgangspunkt i mændene selv, er andre bøger om sorg over ægtefæller mere professionelt orienteret og forskningsbaseret, som fx Sorg - når ægtefællen dørNår den, man elsker, dørNår mor dørMin mand døde - min kone døde, 2015 og Når den, man elsker, dør, 2002. Eller om kvinder som fx Når mor dør, 2010. Af ældre dato er der fx Min mand døde - min kone døde, 2002Modsat denne bog som tager udgangspunkt i mændene selv, er andre bøger om sorg over ægtefæller mere professionelt orienteret og forskningsbaseret, som fx Sorg - når ægtefællen dør, 2015 og , 2002. Eller om kvinder som fx Når mor dør, 2010. Af ældre dato er der fx Min mand døde - min kone døde, 2002Modsat denne bog som tager udgangspunkt i mændene selv, er andre bøger om sorg over ægtefæller mere professionelt orienteret og forskningsbaseret, som fx Sorg - når ægtefællen dør, 2015 og Når den, man elsker, dør, 2002. Eller om kvinder som fx , 2010. Af ældre dato er der fx Min mand døde - min kone døde, 2002Modsat denne bog som tager udgangspunkt i mændene selv, er andre bøger om sorg over ægtefæller mere professionelt orienteret og forskningsbaseret, som fx Sorg - når ægtefællen dør, 2015 og Når den, man elsker, dør, 2002. Eller om kvinder som fx Når mor dør, 2010. Af ældre dato er der fx , 2002.