Bøger / faglitteratur

Mænd der slår kvinder : om mænds vold og skam i nære relationer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2012

af

af

Mette Fersum

d. 4. juni 2012

Bogen henvender sig både til mænd og kvinder, der ønsker større viden om mænds vold mod kvinder. Bogen er absolut også relevant for alle dem, der i det daglige arbejder med volden og dens ofre og konsekvenser.

Bogen er oversat fra svensk, og enkelte dele refererer til svenske forhold og lovgivning, som er lidt anderledes end i Danmark. Bogen stiller skarpt på mænds vold mod kvinder i nære relationer og giver en grundig indføring i voldens natur, omfang, årsag og virkning samt forbyggende og behandlingsmæssige muligheder. Statens Institut for Folkesundhed beskriver i en rapport fra 1997 at ca. 70.000 kvinder årligt udsættes for vold. Dette tal er stigende. På meget grundig vis beskriver forfatteren voldens omfang, og hvordan børn udsættes for vold. Han beskriver de forskellige typer vold, herunder fysisk og psykisk vold samt økonomisk og seksuel vold. Han beskriver manderollen, og hvordan det går i arv fra far til søn m.m. Han beskriver den usynlige skyld og skam, der ofte følger med. De sidste kapitler handler om behandling af voldelige mænd, og hvordan man med samtaler kan arbejde sig ud af det. Bogen indeholder mange cases, der beskriver voldens karakter.

Ud af familiens vold : debat om indsatsen mod vold i nære relationer, 2011 er i samme kategori, men ikke uddybende på samme niveau.

Jeg håber denne bog vil blive læst, især af dem der har problemerne inde på livet. Her er værdifuld information til at tackle vold. Den kommer godt rundt om mange forskellige aspekter.


Jyllands-posten

d. 22. juni 2012

af

af

Lone Nørgaard

d. 22. juni 2012