Bogen kan læses højt for børn fra 6 år, men det er nok ikke en bog børnene selv vil vælge. Kan med fordel anvendes i forbindelse med temaer som danske folkesagn, fortælletradition, eller folketro.
Man skal stå sig godt med de underjordiske. Det forstår Magdeline fra Vestermarie. Hun er hovedperson i denne fortælling, der er flettet sammen af fire gamle historier om de underjordiske på Bornholm. Vi kommer til bryllup med de underjordiske; på skattejagt med Magdelines far og den lumske Kaj; og vi møder spillemanden Snorre med træbenet. Man kan godt mærke, at der er flere spor i fortællingen, og jeg synes ikke det helt lykkes at få en sammenhængende historie ud af det. Til gengæld bibeholdes folkesagnenes oprindelige sproglige og fortællemæssige tone, og man kan glæde sig over udtryk som "at duge bordet", "udenfor i tysset" eller "skogrende fasaner". Illustrationerne signalerer eventyr og er meget vellykkede. Bogen er forfatter og illustrators debut, og rundes af med oplysninger om fortællingens oprindelse i den danske sagnskat.
En anden billedbog med historier fra den danske sagnskat kunne være H. C. Andersens Danske folkesagn, udgivet i 2002 med illustrationer af Mads Stage.
Billedbog om de underjordiske på Bornholm. Sproget kan være udfordrende, men billederne er eventyrlige.