Bøger / skønlitteratur til børn / fantastiske fortællinger

Magikerne i Caprona


Beskrivelse


I en italiensk by, Caprona, bor to konkurrerende magikerfamilier. Da deres trylleformularer ikke længere virker så godt, mistænker de hinanden, men måske er der en tredie troldmand på spil.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Igen en trolddomsroman i den fantastiske genre fra D.W. Jones' hånd. Denne gang i et festligt italiensk regi. I en gammeldags italiensk parallelverden dyrker byens førende magikerfamilier enårhundreder gammel strid. Ingen husker, hvad den går ud på, men den tapper deres trolddomskraft, så den hvide rottedjævel kan drive sit farlige spil. Herligt og fornøjeligt berettes der om stort ogsmåt i en stil, som godt kan minde om vor hjemlige Knud H. Thomsen. På krigsudbruddets rand fører familien, som skal frelse byen, et lammende skænderi om opvasken! Vi følger familiernes børn gennemde utroligste situationer, som udarter til grotesk komik, når der går kuk i trylleformularerne. Det er underfundigt og underholdende, men stiller også krav til læseren. Der er et stort navnestof ogmange personer og forviklinger, og ind imellem kan man godt føle den magiske tomgang, selvom omdrejningstallet er højt bogen igennem. Fin til dygtige læsere og til oplæsning fra 5.-6. klasse. Bogenkunne godt havefortjent et bedre omslag, så i det mindste titlen havde været læselig.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gudrun Møller

d. 18. dec. 2018

Romanen har samme hovedtema som forfatterens øvrige bøger: magi og trolddom. I den italienske by Caprona er magi en del af hverdagen. Byen domineres af to konkurrerende troldkyndige familier.Oprindelig samarbejdede de to familier, men en uheldig begivenhed har gjort dem til ærkefjender, og en stor del af trolddomskraften bruger de på at holde hinanden i skak. Det viser sig nu, attrolddomskraften er svækket, hvilket truer den lille italienske stats sikkerhed. Gennem et indviklet handlingsforløb finder man en tredie fjendtlig troldkvinde, som er årsag til såvel problemernemed de andre stater som familiernes uvenskab. Det lykkes at besejre hende, og forbindelsen genoprettes mellem de to familier. Gennem deres fælles magi når Caprona atter sin fulde styrke. Bogen eromfattende, men velskrevet, spændende og morsom. Der er et stort persongalleri og mange begivenheder at holde styr på, men alle tråde er udredet ved bogens slutning. Det er en glimrende, menkrævende bog i sin genre. Denvil være velegnet til selvlæsning fra ca. 12 år og til oplæsning fra ca. 10 år.Informationer og udgaver