Bøger / skønlitteratur / roman

Maigret og den døde pige : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Frøken Cécile blevet en joke på politistationen, da hun tror, at der bliver flyttet rundt på hendes møbler om natten. Joken bliver dog til alvor, da Maigret finder hendes tante kvalt, og Cécile er forsvundet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 10. okt. 2013

Georges Simenon skrev sine 75 romaner om Maigret fra 1930 og frem til 1972. Serien bærer stort præg af den tid, som den er skrevet i, og vil derfor primært henvende sig til læsere af de ældre krimier.

Forlaget har siden 2011 udgivet 3 dobbeltromaner med Maigret, men nu genudgiver de nogle af romanerne enkeltvis. I Maigret i Liberty Bar tager politikommisæren til den franske Riviera for at opklare mordet på William Brown, der findes begravet i sin egen have. Maigret og Flodskipperen (også tidligere udgivet som Maigret og Sluse no. 1) tager udgangspunkt i fundet af den nedstukne livløse flodskipper, der pludselig åbner øjnene og går sin vej. I Maigret og den døde pige leder Maigret efter den forsvundne frøken Cécile, og sagen tager en alvorlig drejning, da han finder hende på politistationen - kvalt.

Bøgerne har tidligere været udgivet, og disse nye udgaver har kun ganske få sproglige tilretninger. Serien om Maigret er i samme genre som Agathe Christies bøger om Hercule Poirot og Miss Marple samt A. Conan Doyles bøger om Sherlock Holmes.

Der er stadig lånere til disse klassikere, som er blevet let moderniseret, og både kendere af Maigret og nye læsere vil kunne finde fornøjelse i disse genudgivelser.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Jan Østergaard Bertelsen

d. 19. dec. 2018

Originaludgaven fra 1942 hører til de første bøger i den serie, hvor Maigret blev fuldt udviklet som figur. Gennem længere tid opsøges Maigret regelmæssigt af en ung pige, som mener der sker sære ting i den lejlighed, hvor hun bor sammen med sin gamle tante, men politiets overfladiske undersøgelser bringer intet frem. En dag bliver den unge pige fundet kvalt i et kosteskab på Quai des Orfevres og umiddelbart før har Maigret fundet tanten kvalt i lejligheden. Maigret tager fat på sagen fuld af selvbebrejdelser fordi man ikke tog den unge piges henvendelser alvorligt mens tid var. Det viser sig at den gamle tante var rig og i sin lejlighed opbevarede store pengesummer, der var udbytte fra hendes investeringer i Paris' bordelindustri. Bogen er en glimrende studie i Maigrets »metode« og fuld af de sædvanlige Simenon-ingredienser.


Information

d. 27. maj 1971

af

af

Lisbeth Hertel

d. 27. maj 1971


Politiken

d. 23. aug. 1971

af

af

Ib Christiansen

d. 23. aug. 1971


Berlingske tidende

d. 22. maj 1971

af

af

Knud Togeby

d. 22. maj 1971