Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Man kan ikke få i både pose og sæk


Beskrivelse


De 7-9-årige bliver klogere på et af vores mange ordsprog gennem en god historie om supermålmanden Tinka.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 26. okt. 2020

De 7-9-årige bliver klogere på et af vores mange ordsprog gennem en god historie om supermålmanden Tinka.

Tinka elsker at stå på mål og bliver udtaget til klubbens bedste hold. Hun træner rigtig meget, og far hjælper hende. Tinka bliver kaldt "Muren", fordi ingen kan score på hende, og far kalder hende et højhus, da hun kan nå hans høje skud. Den nye pige i 3.a, Alice, er dygtig til at synge og synger solo for hele skolen til Lucia-optoget. Alice har skrevet en rap til MGP som 3.a skal høre, mens hun danser hiphop. Tinka vil også med til MGP, og hun skriver en rap "Jeg går til fodbold - tyrer min bold som en trold...", men far bliver nødt til at komme vat i ørerne.

En rigtig god bog i den gode serie "Klog på ordsprog". Godt at blive klar over, at fordi man er god til en ting, for Tinkas vedkommende at være målmand i fodbold, er det ikke ensbetydende med, at man også er god til alt andet. Selve historien er velskrevet og er et godt eksempel på at "man ikke kan få i både pose og sæk". Bogen er illustreret med nogle meget udtryksfulde farvelagte tegninger.

Bogen kan relateres til Har jeg blod på tanden?, der handler om en talemåde - den har dog har en lidt større sværhedsgrad.