Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fodboldholdet - fodbold for alle


Beskrivelse


Benja mener, at fodbold er for alle. Da han ikke må spille på byens hold, fordi han mangler et øje, sætter han en plakat op, hvor han søger andre at spille med. Først kommer der ingen, men pludselig er de syv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 6. juni 2018

4 bøger om Benja og hans anderledes fodboldhold. Benja mangler et øje, Anne er kun en meter, Rune og Sune er vokset sammen, Raju nyser hele tiden, og Sally mangler en finger. Ingen af børnene måtte spille på byens hold, men sammen med Benja laver de et nyt fodboldhold. Fra 7 år.

"Fodboldholdet" er en ny serie fra Tellerup. I den første bog introduceres vi til Benja og hans fodboldhold. Holdet består af børn, som af forskellige årsager ikke må være med på byens hold. I stedet danner de selv et hold. I de efterfølgende tre bøger følger vi holdet til forskellige kampe. Teksten er skrevet i korte helsætninger på hver deres linje. Hvert opslag er illustreret med en farvet tegning. Hver bog afsluttes på samme måde, hvor Benja ligger i sin seng og drømmer om den næste pokal, holdet skal vinde. Alle fire bøger har en lix på 8 og et lettal på 18. Bøgerne er udkommet både som e-bog og i hardback. Det er en god ide at læse den første bog "Fodboldholdet - fodbold for alle" først. Herefter betyder rækkefølgen ikke så meget.

Fodboldbøger kan man ikke få nok af. Her er endnu en ny serie for begynderlæserne. Fint, at der i denne serie er fokus på de børn, der normalt ikke spiller i klubbernes hold, nemlig børn med forskellige fysiske handicaps.

Der er rigtig mage bøger om fodbold. To nyere titler, man kan læse er Almas nye støvlerJeppe scorer hat-trick og serien om Jeppe fx Jeppe scorer hat-trickDer er rigtig mage bøger om fodbold. To nyere titler, man kan læse er Almas nye støvler og serien om Jeppe fx .