Bøger / faglitteratur / erindringer

Man kan sagtens være bagklog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Samfundsdebattøren og politikeren Preben Wilhjelms (f. 1935) erindringer. Han fortæller om sit politiske engagement, hvor han først er medstifter af Socialistisk Folkeparti og siden af Venstresocialisterne. Fokus ligger på tiden i Folketinget for VS frem til 1984, men føres op til i dag, bl.a. med kritiske kommentarer til den politiske udvikling.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 27. okt. 2014

Det er en markant samfundskritiker, der ser tilbage i denne erindringsbog for politisk- og samfundsinteresserede.

Preben Wilhjelm skriver om sit usædvanlige livsforløb, hvor det ikke lå i kortene i det borgerlige hjem under beskedne kår, at han skulle have en akademisk uddannelse. Men evnerne rakte til en uddannelse som eksperimental fysiker og en lovende forskerkarriere på Niels Bohr Instituttet. Han fravælger den dog efter svære overvejelser til fordel for sit politiske engagement, hvor han først er medstifter af Socialistisk Folkeparti og siden af Venstresocialisterne. Tyngden i erindringerne ligger i beskrivelsen af tiden i Folketinget for VS frem til 1984, men føres op til i dag, bl.a. med skildringer af hans engagement i retspolitikken og med kritiske kommentarer til den politiske udvikling.

Det er en velfortalt erindringsbog af en nøglefigur på den politiske venstrefløj i Folketinget fra ca. 1960-1985, og senere skarp samfundskritisk debattør.

Der er nogle gentagelser fra Fra min tidPå cykel gennem seks årtierHistorien findes, men den har bl.a. ikke afsnit om barndommen med. Andre gode erindringer af venstrefløjspolitikere er På cykel gennem seks årtier og Historien findesDer er nogle gentagelser fra Fra min tid, men den har bl.a. ikke afsnit om barndommen med. Andre gode erindringer af venstrefløjspolitikere er og Historien findesDer er nogle gentagelser fra Fra min tid, men den har bl.a. ikke afsnit om barndommen med. Andre gode erindringer af venstrefløjspolitikere er På cykel gennem seks årtier og .


Jyllands-posten

d. 29. dec. 2014

af

af

Dennis Nørmark

d. 29. dec. 2014


Politiken

d. 23. nov. 2014

af

af

Bettina Heltberg

d. 23. nov. 2014


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2014

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 5. nov. 2014