Bøger / faglitteratur

Man lever så længe man lærer


Beskrivelse


14 små kapitler med overvejelser og refleksioner om kreativitet og nytænkning tager udgangspunkt i forfatterens egne erfaringer fra en lang række jobs især inden for medieverdenen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2006

af

af

Søren Brunbech

d. 3. nov. 2006

Det vil nok især være potentielle iværksættere og virksomhedsledere, der kan hente inspiration i forfatterens refleksioner over, hvordan man tænker nyt. Bogen er ikke vanskelig tilgængelig og de små kapitler kan læses i vilkårlig rækkefølge.

Carsten Borch er indehaver af et "idéhus" der arbejder med idéudvikling, talentudvikling og produktudvikling. De 14 små kapitler med overvejelser og refleksioner om kreativitet og nytænkning tager udgangspunkt i forfatterens egne erfaringer fra en lang række jobs især inden for medieverdenen der bl.a. har omfattet samarbejde med Tor Nørretranders. Skal Danmark klare sig i en globaliseret økonomi, skal vi tilskynde fantasi, viden, nytænkning og foretagsomhed. Man skal lære at tænke selv og ikke forlade sig på konsulenter mener Borch, der også har en uimponeret tilgang til eksperterne. Hvis vi kun møder nogen, der forstår os, så flytter vi os ikke. Blandt andet derfor skal man sætte folk sammen der tænker forskelligt, fx kunstnere og videnskabsfolk og forfattere og erhvervsfolk.

Der findes adskillige mere omfangsrige titler om innovation, blandt dem Ulrik Haagerup En god idé - fik du den?, 2004, der med mange cases beskriver, hvordan man målrettet kan arbejde med idéudvikling.

En inspirationsbog om idéudvikling Hurtigt læst, og ikke en nødvendig anskaffelse på mindre biblioteker der har de mere omfangsrige titler om innovation repræsenteret.