Bøger / skønlitteratur / roman

Manden der søgte sin skygge


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Selv fra fængslet lykkes det Lisbeth Salander at grave i den fortid, som gemmer på så mange hemmeligheder, og med Mikael Blomkvists hjælp kommer hun på sporet af en enhed, der forsker i arv og miljø ved at skille tvillinger som hende selv og søsteren Camilla.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 16. aug. 2017

Lisbeth Salander jagter stadig sandheden om sin fortid i det offentlige system, og denne gang leder hendes søgen hende på sporet af en enhed, der forskede i arv og miljø ved at skille tvillinger tidligt og lade dem vokse op i vidt forskellige sociale lag. For læsere af seriens tidligere bind.

Lisbeth Salander afsoner en to måneders dom i et sikret kvindefængsel for kidnapningen af en autistisk dreng, da hun får besøg af sin gamle formynder Holger Palmgren, som har fundet nye oplysninger om Lisbeths tid i det offentlige Sveriges søgelys. Kontrollen af den sikrede afdeling er ved at glide ud af hænderne på vagtchef Alvar Olsen, og det udnytter Lisbeth til at få adgang til internettet. Sammen med Mikael Blomkvist kommer hun på sporet af en enhed, der forsøgte at få Lisbeth anbragt i en nøje udvalgt plejefamilie for at studere indflydelsen af arv og miljø på højt begavede børn. Men Lisbeth var ikke det eneste barn, som enheden interesserede sig for.

Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist bærer endnu en krimi, og selvom de to karakterer ikke står lige så skarpt som tidligere, flyder historien bedre end i forgængeren.

Dette er andet bind i serien fra Lagercrantzs hånd, og han holder stilen fra forgængeren Det der ikke slår os ihjel uden dog helt at nå niveauet fra Stieg Larssons tre første bind i serien.


litteratursiden.dk

d. 18. sep. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 18. sep. 2017

Lisbeth Salander lever og har det godt, og selvom det femte bind i Millennium-serien ikke helt hænger sammen, så er der trods alt tale om solid og glimrende spænding. Afdøde Stieg Larssons trilogi har...


Berlingske tidende

d. 7. sep. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 7. sep. 2017


Jyllands-posten

d. 8. sep. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. sep. 2017


Politiken

d. 8. sep. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. sep. 2017