Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Manden med hunden


Beskrivelse


Krimi. I det faldefærdige, gule hus ved siden af Asger bor der en sær gammel mand, som vist nok både er lurer og børnelokker. Og så har han en stor, modbydelig hund, som vist godt kan finde på at spise børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 14. aug. 2013

I letlæsnings-serien Mini-krimi kommer her en lille, enkel og ikke alt for uhyggelig historie for begynderlæsere eller usikre læsere - primært i aldersgruppen 5-8 år. Den lidt blege forside inviterer til, at der reklameres for bogen, som faktisk er mere spændende, end man ved første øjekast får indtryk af.

Hovedpersonen er Asger på otte år. Asger er nabo til en sær og skræmmende mand, som i nabolaget går under tilnavnet: Tossen. Historierne om Tossen er mange, og Asger og hans kammerater er både tiltrukket og skræmt af den mærkelige mand og hans store, glubske hund. Særlig rare mod manden, er de bestemt ikke. En dag oplever Asger et røveri i Fakta, og så dukker Tossen op med sin hund og tager affære. Herefter er ingenting mere som før.

Små, lette krimier findes der virkelig mange af. Temaet med særlinge, som ikke behandles særlig godt, er imidlertid mere sjældne, men gode titler som: Stian Holes: Garmanns gade og Ulf Sindts: Turbo og spøgelseshuset kredser om samme problematik. Disse to eksempler er dog væsentligt mere nuancerede og mere krævende.

En udmærket og enkel, lille krimi-historie uden større overraskelser, men dog med et fint lille sidetema, der kan stimulere eftertanken hos de små begynderlæsere.