Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bilkirkegården


Beskrivelse


Tre drenge leger skjul på bilkirkegården. Den ene dukker ikke op, da legen er slut. Er han bare gået hjem, eller er han offer for en forbrydelse? Også andre børn er forsvundet!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 6. aug. 2013

Her kommer to nye krimi-gysere i serien En sag for Blodhunden, som især henvender sig til aldersgruppen mellem 9 og 12 år. Mest velegnet til fornøjelseslæsning og læsetræning.

I begge historier tilkaldes den uovervindelige detektiv Rhesus B, også kaldet Blodhunden, for at løse et par drabelige mysterier. Han dukker op i fantasifulde forklædninger og kaster sig hovedkulds ind i kampen mod forbryderne. I Bilkirkegården er nogle forsvundne børn med den samme sjældne blodtype årsagen til, at Blodhunden må træde i karakter, mens Mystik på slagteriet byder på en gåde om to tons forsvundet svineblod. Blodhunden har sans for detaljen, og finder snildt og hurtigt frem til gådernes løsning - lidt for hurtigt måske. Fortællingernes styrke er det flydende, velsmurte sprog og nogle ganske fornøjelige persontyper og miljøtegninger, hvilket Kim Svarers effektfulde billeder på bedste vis understøtter.

Der findes en hel del serier for de 9-12-årige, der på nogenlunde samme måde mikser gys, krimi, humor og rappe replikker. Hertil hører eksempelvis populære serier som: Doktor Z, Cornelius Krut og En sag for Kwiatkowski.

Der er sikret god, tempofyldt underholdning og en letflydende sammenblanding af gys og sjov i Blodhunde-bøgerne. Selve plottenes indhold og afviklingen af disse tåler næppe nærmere kritiske eftersyn, men sjovt og virkningsfuldt er det.