Bøger / faglitteratur

Manual til et bedre arbejdsliv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Råd og værktøjer til at opnå større trivsel og kvalitet i arbejdslivet, håndtere vanskeligheder og fortsætte sin udvikling.

Indhold

Karrieretjek : er du i trivsel? ; Trivslens psykologi : at have gang i fem cylindere ; Rid på bølgen : om flow og den befordrende energi i arbejdet ; At modstå belastning : støddæmpere mod stress ; Tryk stop i god til : portræt af en stressramt ; Delvis selvledelse i det grænseløse arbejde ; Hold af hverdagen : om balance mellem arbejde, familie og fritid ; Ildsjæl til afkøling : når trivslen bliver suspenderet for en periode ; Billet til det rigtige job : find dine værdier, talenter og styrker ; Når lyset bryder frem : guide til din udviklingsrejse


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 2. maj 2013

Den almindelige medarbejder, der ønsker at tage ansvar for eget arbejdsliv og blive mere bevidst om, hvad der er drivere og faldgruber i det moderne arbejdsliv.

Bogen kalder sig selv for en manual, og det er en meget god beskrivelse af form og indhold. Den opfordrer til at blive mere bevidst om egen trivsel på arbejdspladsen og gennemgår temaer som positiv psykologi, flowteorien og hvilke faktorer, der er i spil for at skabe trivsel. Flere afsnit er helliget faren og symptomer på stress. Også problemstillinger vedrørende selvledelse og det grænseløse arbejde beskrives. Bogen er fyldt med en række skemaer til at evaluere egen trivsel, og der afsluttes med en guide til egen udviklingsrejse, udfordringer og eventuel motivation til at bevæge sig i sit arbejdsliv. Bogen er let tilgængelig og kan anvendes som en god forberedelse til den årlige MUS-samtale. Befriende at den lægger op til eget ansvar for eget liv og ikke indtager offerrollen. Kan også indgå som materiale på personlige udviklingsforløb, eksempelvis efter en fyring eller i et udviklingsforløb i organisationer.

Krogh: Fra overlevelse til overskud : lær at stortrives og bliv langtidsfrisk, 2.udg., 2011 behandler emnet trivsel på lidt samme måde. Desuden er Graversgård: Psykisk arbejdsmiljø : en brugervejledning, 4.udg., 2011 en klassiker på området.

En positiv og lettilgængelig vejledning for medarbejderen i at blive mere bevidst om faktorer, der fremmer trivsel i arbejdslivet.


Berlingske tidende

d. 1. sep. 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 1. sep. 2013


Arbejdsmiljø

Årg. 29 nr. 9 (2013)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 29 nr. 9 (2013)