Gennem refleksioner og erindringsglimt undersøges vores sociale relationer i dagens samfund. En litterær oplevelse for den tænksomme læser.
Cara er født i Spanien, men opvokset i Norge med far, mor og søster. Nu er hun selv mor og fraskilt. Hun fortæller episoder fra sit liv og reflekterer over sit forhold til andre mennesker. Bogens tema om menneskelighed kontra teknologi vises i fortællingen om farfaren, der arbejder på motorvejens betalingsanlæg og den demente fars kæledyrsrobot på plejehjemmet. Den norske forfatter, Cathrine Knudsen, er født i 1970. Dette er hendes fjerde roman og den første på dansk.
En anderledes og krævende roman af høj litterær kvalitet. Den fragmenterede begyndelse kræver opmærksomhed, men når de konkrete episoder dukker op, belønnes man rigeligt og får et fint psykologisk indblik i Cara. Skrivestilen varierer fra det lyriske til det essayistiske og skarp samfundskritik - ikke mindst af sundhedsvæsenet. De enkelte afsnit om møder mellem mennesker vil være gode som indlæg i debatter og undervisning.
Cathrine Knudsen har sin egen stil, men den kan minde om en koncentreret Karl Ove Knausgård eller en nordisk Julian Barnes. Norske Lydia i Ensomheden i Lydia Ernemans liv har samme forhold til de nærmeste som Cara, men problematiserer det ikke.