Bøger / faglitteratur / billedværker

Marienborg


Beskrivelse


Historien om Marienborg, hvor på skift slavehandlere, fattige adelsmænd og andre personligheder har boet. Landstedet har siden 1962 stået til rådighed for danske statsministre, som alle har brugt det på hver sin måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2014

af

af

Søren Møller

d. 22. aug. 2014

For interesserede i dansk politisk historie og i nordsjællandsk lokalhistorie.

Landstedet Marienborg ved Bagsværd Sø nord for København blev i 1961 overtaget af den danske stat ifølge den afdøde ejer, højesteretssagfører Christian Ludvig Davids testamente, til brug for landets siddende statsministre som kontor, bolig eller til møder. C.L. David skænkede også sin kunstsamling til Davids Samling. Her berettes om overdragelsen til staten, om stedets fortid som landsted, de tidligere ejere, bygningshistorien, indretningen, parken, kunsten ude og inde, C.L. Davids arbejds- og privatliv, og der er noget om de statsministre, som siden har brugt stedet på forskellige måder. Fortalt i et ligefremt og nemt forståeligt sprog. Illustreret med mange godt fotograferede farvefotos.

I 1977 udkom Bredo L. Grandjeans Marienborg : et nordsjællandsk landsteds historie, som er en mindre monografi om stedet. I 2005 udkom herværende bog i sin første udgave. I den nye udgave er teksten udvidet og opdateret, blandt andet med beskrivelse af en stor ny bygning, som er opført ved stedet. Fotografierne er delvis fornyet og antallet forøget.

Udvidet og opdateret udgave af en flot illustreret bog om Marienborg.