Bøger / faglitteratur

McMafia : kriminalitet på tværs af grænserne


Beskrivelse


Om de nye og magtfulde verdensomspændende forbryderorganisationer og deres opblomstring i takt med den økonomiske globalisering. Bl.a. belyses den globale våben- og narkosmugling samt den internationale trafficking.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. maj 2009

Pæn stor målgruppe, der gerne læser om kriminalitet. Oplagt til en skoleopgave, fx om kriminalitet over landegrænser. Er nok lidt for massiv og seriøs grundig til en folkeskoleopgave, mest fra og med gymnasieniveau.

Forfatteren er prisbelønnet journalist og historiker. På dansk også: Jugoslaviens sammenbrud fra 1994. I et vellykket mix af politisk analyse og reportage, afdækker han med imponerende viden den globale kriminalitets aktuelle realitet og kriminalhistoriske baggrund. Med afsæt i knap 300 interviews med alt fra pengevaskere, narkobagmænd og fx lejesoldater, præsenterer han et uhyggeligt globalt spind af organiseret kriminalitet. Og de politisk velunderbyggede og meget overbevisende analyser viser, hvordan vi alle som forbrugere er en del af det han kalder "den tværnationale organiserede kriminalitets skyggeverden". Og hvorfor vi ikke som vestlige forbrugere blot simpelt kan affærdige kriminaliteten som moralsk forkastelig, da den udspringer af global voksende ulighed, og derfor kræver anderledes modig politisk handling. Bogen har mange utrolige detaljer om forskellige mafia-aktiviteter. I Bulgarien fx er sportsfolk, som brydere og boksere og folk fra sikkerhedstjenester, alle privilegerede under kommunismen, grobund for en særdeles slagkraftig mafia.

Der findes ikke andre så grundige beskrivelser af global kriminalitet.

For den interesserede, spændende som en krimi, men også aktuel i debatten om bekæmpelse af kriminalitet over landegrænser.


Weekendavisen

d. 10. juli 2009

af

af

Thomas Harder

d. 10. juli 2009


Børsen

d. 8. juni 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 8. juni 2009Informationer og udgaver