Bøger / faglitteratur / kogebøger

Meat : kogebog for grill-elskere


Beskrivelse


Grillkogebog om tilberedning af kød samt tips til tilbehør. Henvender sig især til folk, der holder af kød på grillen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2021

af

af

Thomas Olesen

d. 25. maj 2021

Grillkogebog om tilberedning af kød samt tips til tilbehør. Henvender sig især til folk, der holder af kød på grillen.

Ejerne af restaurant MEAT i Aalborg deler ud af deres erfaringer med tilberedning af kød på Weber-grill samt tilberedning af tilbehør og dessert. Bogen er inddelt i tre sektioner. Første del består af opskrifter på tilbehør til kødet. Smør (chilismør m.v.), dyppelse (mayonnaise m.v.) og sovs, men også salt (fx urtesalt og røget salt) og brød. Desuden forretter som marinerede tigerrejer og tatar, kartoffelretter og tilbehør baseret på grønt. Anden del består af hhv. kød på grill og kød i smoker. Først beskrives forskellige udskæringer (ribeye, tournedos m.v.), og der gives tips til, hvordan man vælger det rigtige stykke kød. Kød i smoker dækker over opskrifter med fisk, okse og svin. Sidste og tredje del er opskrifter på desserter, hvoraf nogle laves i grill, fx isbombe, hvor marengsen skal grilles. Undervejs giver de to ejere, Allan og Gitte, deres personlige tips til retterne. Der kan benyttes andre grill-typer end Weber.

Bogens bedste del er den om de forskellige udskæringer af oksekødet, hvor man mærker kokken Allans store erfaring med tilberedning og udvælgelse af godt kød. Opskrifterne varierer i sværhedsgrad. Tilbehøret er let at lave, mens fx den omtalte isbombe er noget sværere.

En anden grillkogebog er Webers ultimative grillbogRøg. Har man lyst til at gå i dybden med røget grillmad, se fx RøgEn anden grillkogebog er Webers ultimative grillbog. Har man lyst til at gå i dybden med røget grillmad, se fx .